DIY KADOPAPIER

De allereerste DIY voorΒ deze blog – whoo! Β Voor de post van de Valentine Gift-tags was ik eigenlijk vergeten om kadopapier te kopen. Lekker slim weer, want ik had een beeld in mijn hoofd met kraftpapier, maar helaas pindakaas. Toen bedacht ik me dat ik misschien ook wel zelf mijn kadopapier kon maken?! Het werkte prima en het resultaat was eigenlijk nog leuker dan ik in mijn hoofd had. Vandaag deel ik daarom hoe je je eigen kadopapier kan maken. Volgens mij kan dit de boeken in als de makkelijkste DIY ooit, dus lees snel verder!

Wat heb je nodig?

Papier – het hangt natuurlijk af van de grote van je kado, maar ik gebruikte A3 vellen
Tekenspullen – verf, kleurpotloden, stiften, wat je ook wil gebruiken om je papier te gaan bekliederen. Ik gebruikte Waterverf van dr. PH Martin’s en daarnaast ook goudpigmenten van Finetec om het papier wat glitter and glamour te geven
Penseel en water – natuurlijk alleen als je verf gaat gebruiken πŸ˜‰

Hoe ga je te werk?

Easy; pak je papier en begin met het maken van je patroon. Ik maakte drie soorten patronen. Op de eerste trok ik strepen in verschillende kleuren. Toen de verf bijna droog was ging ik erover heen met wat goud, zodat het er een beetje in trok. Het tweede papier verfde ik verschilden soorten figuurtjes – vierkantjes, driehoekjes, plus-tekens, streepjes, enz. En het laatste papier heb ik gewoon bespettert, omdat ik vond dat het een grappig effect gaf. That’s it.

Laat je papier goed drogen. Het kan zijn dat je papier gaat bobbelen, omdat het eigenlijk niet bedoelt is om op te verven. In dat geval kan je de papier tussen een stapel boeken leggen, als het goed opgedroogd is. Laat ze een nachtje liggen en de kreukels zullen er zo goed als uit zijn!

Et voila, je hebt je eigen kadopapier gemaakt!Β 

Dit is een superleuke manier om je kadootje een wat persoonlijkere touch te geven, plus het is super uniek! Zelf heb ik dit alleen nog geprobeerd met kleinere kado’s, dus ik weet niet of het werkt met grotere. Laat me weten als je nog vragen heb, of als er iets niet helemaal duidelijk was. Ik help je graag πŸ™‚ Β Oh, en als je besluit dit te gaan maken – stuur me dan een fotoo’tje! Vind het onwijs leuk om jullie creaties te zien. Je kunt hem mailen of me bijvoobeeld taggen op instagram @melanemagdalena

Tot volgende week!

No Comments

Leave a Reply